En varm, rolig och mångbottnad monolog om att arbeta i äldrevården. Föreställningen är en dramatisering av Sara Beischers debutroman med samma titel.

”Om du känner en svag doft av pepparmynt kommer det antagligen från Gullans fötter. Om du ser hur hon öppnar sin handväska, om du ser hur hon ger mig den röda portmonnän, var vänlig att inte vidarebefordra det till Annica Bäcklund.

För om Gullan inte får bjuda på princessbakelse skulle hon tycka det var förargligt. Om du ser att jag matar Gullan, om du lägger märke till att jag torkar hennes mun ren från grädde, om du ser hur generad hon blir, ber jag dig att titta åt ett annat håll.”

Du möter

Moa, Eva, Leena med två E, Martina, Roy, Annicka Bäcklund, Gullan, Elna, Rut, Urban och Astrid i ett vardagsäventyr om det fula, vackra och viktiga som kan finnas där man minst av allt trodde att man skulle hitta det…?

Några publikröster:

Road, oroad och berörd. Fantastisk prestation. Så levande och så stark. Överväldigande. Jag blev väldigt tagen. Vilken närvaro. Alla borde se den!

På scen: Monica Kjellberg     Regi: Pelle Wistén
Föreställningens längd: 60 minuter
Med stöd från: Arbetarrörelsens Kulturfond

Vill du boka en föreställning med eller utan workshop?
Jag ska egentligen inte jobba här är en monolog med eller utan tillhörande workshop i upplevelsebaserat lärande för vårdpersonal, vårdutbildningar, fortbildning inom vård och omsorg, på gymnasier, folkhögskolor, KomVux och universitet samt för politiker och tjänstemän.

Med ”Jag ska egentligen inte jobba här” vill vi lyfta upp äldreomsorgen på scenen där den inte består av djupa suckar och bekymrade pannor utan där den istället beskrivs som den är; vacker, sorglig, humoristisk och dramatisk. Vårt syfte är att berätta om den dramatik som finns i äldreomsorgen och att levandegöra vården direkt från vårdgolvet.

Bokning av föreställning med eller utan workshop:

Alt.1 – Monologen ”Jag ska egentligen inte jobba här”, inkl. efterföljande samtal.
Tid: ca 90 minuter                Pris: 5 000 kr, exkl. 6% moms

Alt. 2 – Monologen ”Jag ska egentligen inte jobba här” inkl. workshop i upplevelsebaserat lärande.
Tid: Halvdag, förmiddag eller eftermiddag. Pris: 7 000 kr, exkl. 6% moms

Ersättning för resa, kost och logi tillkommer.

Upplevelsebaserat lärande är ett lärande där deltagarna behandlar verkliga problem i en simulerad miljö. Metoden inrymmer flera olika sorters pedagogiska modeller och verktyg

Kontakta oss för program, tid och dag

Monica Kjellberg                        Pelle Wistén
070-453 27 46                            070-581 84 83
monica.kerstin@gmail.com      pelle@wisten.se

Monica Kjellberg är, förutom skådespelare och sångerska, legitimerad vård- och omsorgslärare och har arbetat som undersköterska i mer än 20 år inom äldreomsorgen. Parallellt med olika anställningar inom vården och utbildning på Lärarhögskolan och Stockholms universitet skrev hon föreställningen Vem vill bli gammal? som uppfördes för vårdpersonal, elever och politiker. År 2012 skrev Monica Signe, en ny föreställning som tog upp demens, anhörigperspektivet och undersköterskans roll. I sitt nuvarande arbete som lärare är närmare 80 % av Monicas elever utlandsfödda och har ännu inte ett flytande svenskt språk men genom att spela Signe, att använda dramatik som en metod i undervisningen, har det varit lättare att nå fram till eleverna även om det finns brister i språket.